Mesaj de întâmpinare

Bun gasit in lumea virtuala, dragi prieteni, colegi si studenti.

Imi doresc ca acest blog sa fie simplu, cerebral si deloc superficial.

Ne-am obisnuit sa scriem ganduri, randuri, pe care unii le apreciaza, altii doar le comenteaza, altii le ignora. Exista oameni pasionati de cifre si oameni dependenti de litere. Din oricare categorie am face parte, in fiecare dimineata cand ne trezim experimentam aceeasi  placere  suprema: aceea de a fi noi insine.

Tocmai de aceea am cautat si am gasit cateva sfaturi bune pentru orice inceput….

 • Sfaturi pentru studenti:”Nu exista inaltimi de neatins, ci numai aripi prea scurte” (Giovani Papini)
 • Sfaturi pentru tinerii aspiranti  la diverse functii mai mari sau mai mici: “Nu trebuie sa fii trist ca n-ai fost remarcat. Fii trist ca n-ai facut nimic remarcabil” (Confucius)
 • Sfaturi pentru colegii politicieni si nu numai: “ Niciodata sa nu subestimezi puterea prostimii in grupuri mari” (George Carlin, actor de comedie si scriitor. Cine n-a auzit de George Carlin inseamna ca n-a inteles inca  esenta libertatii de gandire debarasata de prejudecati, concepte, neimplicata politic, social, economic….).
 • Pentru prietenii adevarati nu am sfaturi. Le astept din partea lor.

4 thoughts on “Mesaj de întâmpinare

 1. Un rege african era într-o zi la vânătoare cu suita sa. Printre cei care îl însoțeau se afla și un vechi prieten al său. Indiferent de situația în care se afla, acesta obișnuia să vadă partea bună a lucrurilor.
  Sarcina sa era sa încarce armele. Printr-o nefericită întâmplare, una dintre ele s-a descarcat și i-a retezat regelui o parte din degetul mare. Gândind că situația putea fi mult mai rea, prietenul regelui a spus:
  -Este foarte bine!
  -Nu, nu este deloc bine!, a strigat regele și l-a aruncat în închisoare.
  Peste un an de zile, regele vâna din nou într-o regiune periculoasă și a fost prins de canibali. Aceștia au început să-l pregătească pentru a-l mânca, dar au observat că îi lipsește o bucată de deget. Cum la canibali exista superstiția de a nu mânca nimic care nu este întreg, l-au eliberat pe rege. Acesta s-a întors și, plin de recunoștință, a mers să-și elibereze vechiul prieten, spunându-i:
  – Îmi pare tare rău pentru felul în care m-am purtat!
  Ca de obicei, după ce a examinat situația, acesta a spus:
  – Dimpotrivă, este foarte bine!
  – Cum poți să spui că e bine dacă ai stat un an în închisoare?
  – Dacă n-aș fi fost în pușcărie, aș fi fost cu tine.

  „Oamenii nu sunt afectaţi de ceea ce li se întâmplă, ci de cum înţeleg ei ceea ce li se întâmplă…” Epictet

  • Corect. Nu conteaza unde esti, ci pe cine ai alaturi. Dar apropo de canibali, mie imi place filozofia lor: in fiecare om e ceva bun…

 2. Riscul
  Râzând, Rişti să pari nebun. Plângând, Rişti să pari sentimental. Întinzând o mână cuiva, Rişti să te implici. Arătându-ţi sentimentele, Rişti să te arăţi pe tine însuţi. Vorbind în faţa mulţimii despre ideile şi visurile tale, Rişti să pierzi. Iubind, Rişti să nu fii iubit la rândul tău. Trăind, Rişti sa mori. Sperând, Rişti să disperi, Încercând măcar, Rişti să dai greş. Dar dacă nu rişti nimic, Nu faci nimic, Nu ai nimic, Nu eşti nimic.
  Rudyard Kipling

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *